Ongelmanratkaisu oppivideot

Ongelman määrittely

Kun liiketoimntakriittinen it-järjestelmä kaatuu, niin täytyy mennä selvittämään mihin palvelimeen ongelma liittyy, hakea nopeasti ratkaisuvaihtoehdot ja ryhtyä toimiin. Ongelmanratkaisuprosessi on sama.

Ratkaisuvaihtoehtojen haku

Ratkaisujen etsimiseen ja kesimiseen on monenlaisia apuja saatavilla. Digitaalisuus luo edellytykset monipuoliseen ratkaisun hakuun.

Ratkaisuvaihtoehtojen arviointi

Kun ongelma on ilmentynyt ja se on pilkottu riittävän pieniin paloihin, on mahdollista että ratkaisuja nousee esiin enemmän kuin yksi. Miten arvioimme parhaan mahdollisen ratkaisun valinnan?

Päätöksenteko

Johtamisessa on kysymys onnistumisen mahdollistamisesta. Se tarkoittaa ongelman rajaamista, ratkaisuvaihtoehtojen etsimisestä ja nopeaa päätöksentekoa.

Valitun ratkaisun toimeenpano

Myynnissä on tärkeää selvittää asiakkaan todellinen tarve ja ideoida ratkaisuvaihtoehtoja asiantuntijoiden kanssa ja esitellä asiakkaalle selkeä ehdotus etenemisestä.

Excel apuvälineenä dataan perustuvassa ongelmanratkaisussa

Tiedon keruu ja analysointi ovat tärkeä osa ongelmanratkaisua. Excelin analyysi- ja havainnollistamistyökalut toimivat helposti ja näppärästi suurienkin tietomäärien tulkintaan.

Työpaja Ongelmanratkaisun tukena

Joskus Ongelmiin ei tunnu löytyvän ratkaisua vaikka kuinka asiaa itse pyörittelee mielessään. Syynä saattaa olla liian kapea näkökulma tai luovuuden puute.

Ongelmanratkaisu yhteistyössä

Hyödynnä yksilöiden tiedot ja taidot ja yhdistä ne ryhmässä tehostaaksesi ongelmanratkaisua. Tämä voi tapahtua kasvotusten tai digitaalisessa tietotyöympäristössä.