Informaatioergonomia oppivideot

Mitä on informaatioergonomia?

Luottamus, tiimiytyminen ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat tämän päivän tärkeimpiä metataitoja. Nykyaikaisessa ketterässä projektikulttuurissa pitää pystyä nopeammin tiimiytymään ja organisoitumaan sekä tekemään yhteistyötä. Riskit pitää ehkäistä ennalta ja vuorovaikutustaidot korostuvat. Moniammatillisuus ja yksilöiden vahvuudet on otettava haltuun.

 

Kesytä kiire

Tietoyötä tehdään tietokoneilla. Jokaisen meistä täytyy kirjoittaa tekstejä, tallentaa, tulostaa ja lähettää. Useimmat tietotyön tekijät käsittelevät myös lukuja, tekevät tietokantakyselyitä, työstävät raportteja ja esittävät kuvaajia. Miten voit keskittyä olennaiseen ja hiljentää tahtia kaiken tiedon keskellä? 

 

Priorisoi ja keskity

Priorisointi on päivän sana. Tehtävien hallinta ja hoitaminen tärkeysjärjestyksessä on jokaisen unelma, mutta usein kiire ja keskittyminen tuntuvat vievän priorisoinnilta mahdollisuuden. Tässä muutamia vinkkejä kaaoksen hallintaan tekemättömien tehtävien sekamelskassa.

 

Vuorovaikutustaidot

Kohtaamme päivittäin työssämme lukuisia ongelmia, jotka haittaavat tai hidastavat työntekoamme. Ongelmat voivat olla teknisiä tai prosesseihin liittyviä, tai ne voivat johtua taidoista ja vuorovaikutuksesta. Nappaa vinkit talteen ongelmista selviämiseen!

 

Viesti on väline

Viestinnän sähköistyttyä välineiden kirjo on lisääntynyt valtavasti ja viestintä on muuttunut nopeatempoisemmaksi. Viestinnän osaaminen on entistä tärkeämpää ja oikean viestintävälineen valinnalla hallitset informaatiotulvaa omalta ja koko työyhteisön osalta.

 

Sähköposti kuriin

Sähköposti on monille pääsääntöinen viestintäväline. Oikein käytettynä se on - vanhan sananlaskun mukaan - hyvä renki. Valitettavan monella se kuitenkin on ottanut huonon isännän roolin.

 

Lisää tehoa yhteistyöhön

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - myös yhteistyön osalta. Virtuaalikokoukset mahdollistavat osallistumisen silloinkin, kun se ei muuten olisi pitkien välimatkojen takia mahdollista tai järkevää.

 

Selätä ongelmatilanteet

Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi on yhä useammin riippuvainen sosiaalisista suhteista työpaikalla. Vuorovaikutustaidot moniammatillisissa työympäristöissä ovat tärkein tekijä tehokkaan ja tavoitteellisen työn onnistumiseen. Digiaika tuo omat haasteensa kohtaamisiin.